Mire kell ügyelni az építőanyag vásárlás során? A válasz lehetne az is, hogy sok mindenre, de legfőképp az az építőanyag minőségére és árára. Cikkünkben körbejárjuk a témát:

Felújításmentes otthon kulcsa a megfelelő építőanyag vásárlás

Ha hosszútávon felújításmentes otthont szeretne, rengeteg mindenre kell figyelnie nem csak a szakemberek kiválasztásánál, de a megfelelő minőségű építőanyag vásárlás kapcsán is. Hiszen, ha nem megfelelő építőanyagokból építkezik, annak ugyan nem az első néhány évben, de hosszútávon komoly hátrányai lesznek. Évi nagyjából harmincezer új otthon épül, Magyarország lakásállománya pedig nagyjából 4,5 millió lakást tesz ki, ezen adatokat ismerve pedig egy új lakás építésénél házunknak legalább 100 évig kellene lakhatónak lennie ahhoz, hogy a fenti milliós szám változatlan maradjon. Ezt pedig csak megfelelő építőanyaggal érhetjük el.

Építőanyag vásárlás a minőségi lakhatásért

Belegondolt már, hogy a fenti szám hány lakásfelújítást von maga után? 100 év alatt Ön szerint hányszor kellene felújítania a házát ahhoz, hogy ennyi év után is bátran kijelenthető legyen rá, hogy lakható? A szám megsaccolhatatlan, ennek pedig egyetlen egy oka van: legtöbben nem fektetnek sem időt, sem energiát és sem pénzt a megfelelő építőanyag vásárlás folyamatába, pedig otthonunk időtállósága semmi mástól nem függ, csakis attól, hogy milyen minőségű építőanyagokat választunk a felépítési folyamatához.

Anyagiak a minőségi építőanyag vásárlás során

Építőanyag vásárlás során azt ajánljuk, hogy a termék árára igazán figyeljen oda. Hiszen építőanyag tekintetében nem igaz az, ami például cipőmárkák esetében, hogy a nevet és a márkát fogja megfizetni. Garantáltan kedvezőbb árat fog kapni akkor, ha egyszerre nagyobb mennyiséget rendel, vagy többféle építőanyagot vásárol ugyan attól a cégtől. Ha valamiben bizonytalan, merjen kérdezni, hiszen az Ön életéről, az Ön jövőjéről van szó. Ha például talált egy Önnek szimpatikus helyet, ahonnan nagyobb tételben vásárolt téglát, utána ugyan ennél a helynél tetőcserépre már visszatérő vásárlóként kérjen ajánlatot, és várhatóan kedvezőbb árakon fogja megkapni a következő építőanyagait.

Az építőanyag vásárlás fontos részletei

Természetesen nem lehet tökéletesen kiszámolni előre, hogy mennyi építőanyagra lesz szüksége egy-egy építkezés során, az pedig nem meglepő, hogy nem szeretne a megmaradt építőanyagokkal bajlódni, miután felépült otthona. Épp ezért érdemes ebben a tekintetben is kikérni szakemberek véleményét, hiszen ők értenek a lakásépítés folyamatához, emiatt tudni fogják, hogy az Ön otthonának miből mennyi építőanyagra lesz szüksége. Építőanyag vásárlás során fontos szempont még, hogy a rengeteg építőanyag, hogy fog eljutni Önhöz. Természetesen házhozszállítást mindenütt kérhet, sőt, egyeztetett ütemben is kérheti, hogy az építkezéshez igazodva legyenek különféle anyagok kiszállítva azért, hogy ne kelljen felesleges időket eltölteni az építőanyagok válogatásával. Ami viszont a legfontosabb, hogy mindig tartsa szem előtt, hogy jó minőségű építőanyag vásárlás után otthona nemcsak, hogy megélheti a 100 éves kort, de még annál tovább is „fiatal” maradhat.