Építkezés során a kerti járda építés is beletartozik a ház és az udvar stílusának kialakításában.

A kerti járda építés ötlete

A kerti járda építés nem csak esztétikai szempontból lehet lényeges, hanem amiatt is, hogy a csapadék, ami leesik, ne csapódjon vissza a ház falára és a kerti járda elvezethesse. Emellett a közlekedésre is használjuk, ezért ha babakocsit, biciklit is tolnánk rajta, célszerű, ha egy szélesebb verziót építünk ki.

A kerti járda építés térkővel

A kerti járda építés térkővel vagy járdalappal is megvalósítható. Amennyiben színben, stílusban és kivitelezésben mindenhova ugyanolyat szeretnénk, hogy ne legyen eltérés, akkor érdemes az egész kertbe ugyanazt lerakni. Ami nagyon fontos, az a talaj megfelelő előkészítése, valamint a terhelés felmérése, ugyanis, ha autóval is szeretnénk közlekedni rajta, akkor a szegélykövek használata is fontos.

Hagyományos kerti járda vagy beton kerti járda építés?

A betonjárda egy régebbi megoldás a kerti járda építés során, mégis fel lehet dobni, akár színes kavicsokkal, minta nyomással, festéssel vagy egyedi formákkal. A betonlap esetében többféle méret közül is választhatunk, ráadásul a teherbíró képessége is nagy, így autó beállóhoz is ideális.

Kavicsozott kerti járda építés

Amennyiben egy egyszerűbb, olcsóbb megoldásra vágyunk, a kavicsozott kerti járda építés is opció. Ezen nem olyan komfortos a közlekedés, viszont szintén változatos a választási lehetőség, amiket akár vegyíteni is tudunk, és akár döngölt murvát is választhatunk.