A legideálisabb, ha 5 °C felett kezdünk  neki a hőszigetelésnek, ugyanis a száradási idő 1-2 hétbe is telhet, ami alatt nem ideális, ha fagyok vannak, ugyanis a ragasztó anyag is megfagy. (25-30 °C felett sem érdemes a hőszigetelés kivitelezése, ugyanis megrepedezhet a vakolat.

Ideális hónapok hőszigetelés kivitelezésére

Mivel sem a téli, sem a nyári hónapokban nem szerencsés a hőszigetelés kivitelezése, ezért mind építkezésnél, mind felújításnál vagy utólagos szigetelésnél célszerű a fennmaradt fél évre tervezni a szigetelést. Ez vonatkozik a homlokzat, lábazat és a tetőtér szigetelésére is. A padlószigetelés a beltéri adottságoknak köszönhetően az év bármely napján elvégezhető.

Hőszigetelés végső esetben hideg időben

Amennyiben hűvös, párás, nedves időben vagyunk kénytelenek szigetelni, úgy is oda kell figyelni, hogy megszáradjon a felvitt ragasztó és habarcs, mert ha kiszáradás nélkül vakoljuk le, akkor bezárjuk vele a nedvességet a falba és nehezebben szárad ki. Ilyen időjárási körülmények között azonban nehezebben szárad ki maga a hőszigetelés anyaga.

Hőszigetelés anyagának tárolása hűvös időben

A legjobb, ha a szigetelőanyagot csak akkor szállítja hidegben a helyszínre, amikor az már beépítésre kerül, hogy ne károsodjon maga az anyag a levegőtől.

Hőszigetelés száradás után

Nagyon fontos tényező, hogy csak a szerkezet kiszáradása után kezdjük el a szigetelést, homlokzat, lábazat, tető, födém és aljzat szigetelés esetében is.  A legjobb, ha a szarufa közötti és az alsó kiegészítő szigetelést egy ideőben rakjuk fel, amit közvetlenül követ a párazáró fólia. Fontos, hogy minden esetben kérjük profi szakember segítségét, aki megfelelő rétegrendben biztosítja a kiváló hőszigetelés kivitelezését, valamint jó minőségű építőanyagokkal dolgozzunk!