A cserép választás során az ízlés, a cserép anyaga, valamint árkategóriája is egy olyan dolog, melyben döntést kell hoznia. Most leírjuk, hogy mik a beton cserép és a kerámia cserép főbb tulajdonságai.

Mi a cserép dolga?

A cserépnek nagy feladatai vannak, ugyanis az időjárási viszontagságokat évtizedekig kell állnia, ezért mindenképp érdemes a minőségbe fektetnünk.

A kerámia cserép tulajdonságai

A kerámia cserép súlya könnyebb, ezért a tetőszerkezetet sem terheli annyira, bár mivel mérete is kisebb, ezért a különbség nem nagy a beton cseréphez képest. Emellett a kerámia égetett anyag, ami egy természetes anyag. A kerámia cserép szellőzése is jó, ami főleg akkor hasznos, ha nem megfelelő a tető szellőzése. Nem utolsó sorban pedig a kerámia cserepek világa nagyobb választékkal rendelkezik. A minőség azért fontos a kerámai cserép vásárlása esetén, mert ha nem megfelelő minőségű az anyag, akkor mészdarabok maradhatnak benne, amiket nem lehet eltávolítani, viszont a víz belekerülhet ezekbe a kis részecskékbe, ami által a cserép megfagyhat. A kerámia cserép hátránya viszont, hogy kisebb súlyt bír csak el, mint a beton cserép.

A beton cserép tulajdonságai

A beton cserép súlya nehezebb, mint a kerámia, azonban a mérete is nagyobb, ami által jobb a viharállósága. Ezen felül a beton cserép kevesebb nedvességet vesz fel, ezért a fagyásnak is kisebb az esélye, ami a kerámia esetén is csak minimális.

Cserép széles választéka

Nálunk akármelyiket is választja, széles a termékpaletta, így tud válogatni. Amennyiben mégis segítségre van szüksége a választásban, kérje bátran a segítségünket.