A homlokzati hőszigetelés, vagy külső hőszigetelés polisztirol lapokkal vagy kőzetgyapottal történik, de bármelyik anyagra is essen a választásunk, bizonyos előnyökkel mindenképpen számolhatunk. Ezekből szedtük össze a legfontosabbakat.

A hőszigetelés hozzájárul az egészségesebb élethez

A hőszigetelés révén otthonunk belső terei sokkal élhetőbbé válnak, hiszen nemcsak azt akadályozza meg, hogy a falainkon hőhidak képződjenek, hanem azt is, hogy állandó páralecsapódás alakuljon ki az épületben, aminek aztán egyenesági következménye a falak bepenészesedése. Ha tehát fontos számunkra az egészséges élettér, és nem akarjuk, hogy a folyamatosan kiújuló penész hatására allergiás, asztmás tüneteink jelentkezzenek, mindenképpen ruházzunk be a külső hőszigetelés műveletébe.

A hőszigetelés hatására kényelmesebb helynek fogjuk érezni az otthonunkat

A szakszerűen elvégzett hőszigetelés hatására nem kell többé a nyári kánikulában szaunának, a téli fagyok idején pedig hűtőkamrának éreznünk az otthonunkat, ugyanis az a fűtési szezonban nem engedi ki, máskor pedig nem engedi be a meleget. Ezzel csökkenthetjük az energiafogyasztással járó kiadásainkat is, hiszen míg a hideg időszakban kevesebbet kell fűteni, nyaranta a klímaberendezés működtetésén spórolhatunk.

A hőszigetelés révén környezetünket is óvjuk

Kevesen tudják, de a külső hőszigetelés révén a természetvédelemhez is hozzájárulhatunk, és miközben kellemesebb és élhetőbb hellyé tesszük az otthonunkat, arról is gondoskodunk, hogy egy egészségesebb bolygót hagyjunk az utánunk következő generációkra. Mindezt a hőszigetelés nemcsak a tökéletesen környezetbarátnak mondható anyagai révén teszi lehetővé, hanem azáltal is, hogy – ahogy azt fentebb tárgyaltuk – jelentősen csökkenti a háztartások energiafogyasztását, aminek következtében a levegő szén-dioxid tartalma sem nő.

A hőszigetelés növeli otthonunk értékét és élettartamát

Végül, de semmiképpen sem utolsó sorban fontos megemlíteni azt is, hogy a hőszigetelés elintézésébe való befektetés kifejezetten gazdaságosnak mondható, ugyanis növelhetjük általa az épület értékét és élettartamát. Míg utóbbit a külső hőszigetelés a hőingadozás károsító hatásaival szemben a falaknak és a bennük futó csöveknek nyújtott védelemmel biztosítja, előbbi abban merül ki, hogy egy külső hőszigeteléssel ellátott házat rendszerint drágábban értékesíthetünk az ingatlanpiacon.