Külső falazás

A külső falazás összetett munkafolyamat, mely általában Ytong, Porotherm, Bakonytherm vagy Leier téglával zajlik.

Nemesvakolat

Akár kültéren, akár beltéren helyezkedik el, egy falfelület megfelelő állapotának fenntartásához gyakorlatilag elengedhetetlen valamilyen nemesvakolat használata. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy a nemesvakolat különböző fajtái milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek.

Cement

A betonozáshoz nélkülözhetetlen kellék a cement, melyet porhoz hasonló anyaga miatt többnyire zsákba csomagolva árusítanak. Ismerkedjünk meg vele közelebbről is!

Gipszkarton

A gipszkarton jó ár-érték aránnyal rendelkező, könnyen és gyorsan megmunkálható építőanyag, amelyet válaszfalazáshoz, előtétfalazáshoz, álmennyezet kialakításához, sőt, akár egy polcrendszer létrehozásához is kiválóan alkalmazhatunk.

Kültéri falfesték

A kültéri falfesték lehet szilikon-, mész-, vagy szilikátalapú is, feladata azonban minden verzió esetében ugyanaz: az épület kültéri falfelületeinek esztétikus látványt és állagmegőrző védelmet nyújtani.

gyeprács

A gyeprács rendkívül hasznos találmány, ha meg akarjuk kímélni pázsitunkat a nagyobb terhelések okozta károktól és a vakondok földtúrásaitól.

Hőszigetelés

A homlokzati hőszigetelés, vagy külső hőszigetelés polisztirol lapokkal vagy kőzetgyapottal történik, de bármelyik anyagra is essen a választásunk, bizonyos előnyökkel mindenképpen számolhatunk. Ezekből szedtük össze a legfontosabbakat.

Térkő

A térkő rendkívül sokoldalú találmány. Nagyszerűen használható kerti járdák, utak, kocsibeállók, sőt, akár parkolók építéséhez is. De hogyan dönthetjük el, hogy milyen számunkra az ideális térkő? Az alábbiakban erre a kérdésre keressük a választ.

sóder felhasználása

Mivel a sódert az egyik legfontosabb építőanyagként tartjuk számon, érdemes áttekinteni, pontosan milyen esetekben is vehetjük hasznát ezeknek a főként folyók partján, a víz sodrása által gömbölyűre csiszolt, adott esetben azonban bányákból is kinyerhető kavicsoknak. A sóder felhasználása rendkívül változatos lehetőségeket kínál, az alábbiakban ezekből listázunk négyet.

Kerítésépítés

Mint minden munkálatnál, amit a házunk körül intézünk, a kerítésépítés napirendre kerülésénél is rengeteg kérdés merülhet fel bennünk, melyeket nem árt még a legelején megválaszolnunk magunknak, hogy aztán már a konkrét munkavégzés olajozottan folyhasson.

1. oldal / 7